Физиотерапия

Физиотерапия СофияФизиотерапията помага на хора с различни  наранявания, заболявания или увреждания чрез движение и физически упражнения, мануална терапия, образование и съвети. Тя поддържа здравето на хората от всички възрасти, като помага на пациентите да управляват болката.

Физиотерапия използват различни техники, като например масаж, топлинна обработка и физически упражнения, а не чрез лекарства или операция, за да помогнат на вашите мускули и стави да работят за подобряване, поддържане или възстановяване на физическа сила, познание и мобилност с максимални резултати.

В Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитацип „ПАНЧАРЕВО“ София успешно се прилага следните методи на физиотерапия:

  • Електролечение  – Електродиагностика и Електростимулация
  • Ултразвук
  • Магнитотерапия
  • Светлолечение – Лазертерапия и Биоптрон
  • Топлолечение – Парафинотерапия и Кенитерапия

Физиотерапия може да помогне при преодоляването на травми чрез ускоряване на оздравителния процес, намалява болката и сковаността, и повишаване на мобилността и също така помага на хората да придобият по-голяма независимост след заболяване, травма или операция.

Физиотерапия може да бъде проследена обратно до древни времена. Твърди се, че лекари като Хипократ и Гален са първите практикуващи физическа терапия, масаж, ръчни техники и хидротерапия за лечение на хора oще през 460 пр. Х. Тя може и да не е била толкова напреднала наука, колкото е днес, но независимо от този факт, историята показва, че това е добре познато в начина на масажи, лечебни маски и други. Днес физиотерапия е много повече, отколкото е била в миналото. Физиотерапия или физикална терапия, днес е цялостен микс от терапии, упражнения и др. която по-скоро се фокусира върху определена част от тялото , която е контузена или имобилизирана.